Wie is SIEP?!

Ik ben Guusje Siepman, 28 jaar en sta nu zeven jaar voor de klas als leerkracht in het basisonderwijs. Al vanaf kleins af aan riep ik dat ik leerkracht wilde worden, omdat ik het werken van maatschappelijk belang vond. Toen ik in 2016 slaagde op de Marnix Academie was mijn eerste doel bereikt. Ik ben hierna gestart met invalwerk en in 2017 had ik voor het eerst mijn eigen groep 5 op een basisschool te Utrecht. 

 

Na het behalen van mijn PABO-diploma merkte ik dat ik graag meer zou willen betekenen voor het individuele kind. Daarom ben ik in 2019 gestart met de master Ecologische Pedagogiek. Gedurende deze opleiding heb ik geleerd te kijken welke invloed de omgeving heeft op de ontwikkeling en het gedrag van een kind. Ook heb ik tijdens de master helder gekregen waar mijn handelen als pedagoog vandaan komt en heb ik gemerkt dat mijn achtergrond met pestgedrag, wat ik helaas zelf heb meegemaakt, een drijfveer is voor mijn werk als pedagoog. Daarnaast heb ik zelf altijd hard moeten werken om bepaalde doelen te behalen, maar lukte het door mijn doorzettingsvermogen vaak wel. 

 

Vanuit de overtuiging om een kind daadwerkelijk te zien ben ik SIEP! gestart. Ik merk namelijk dat ik in mijn huidige werk als leerkracht niet altijd aan de behoeften van de individuele kinderen tegemoet kan komen, terwijl ik wel van mening ben dat een kind zich pas kan ontwikkelen als hij/zij zich gezien en gehoord voelt. 

 

Dit is ook de reden dat ik afgelopen jaar de opleiding tot kindercoach gevolgd heb, zodat ik nog meer handvaten heb om kinderen te begeleiden in hun reis naar autonomie. Ik werk bij SIEP! altijd vanuit de relatie, iets wat ik als persoon maar ook als pedagoog heel belangrijk vind. 

 

 

Naast SIEP! draai ik ook nog 3 dagen een groep en ben ik werkzaam als gedragsspecialist. Als gedragsspecialist houd ik mij bezig met het beleid t.a.v. gedrag maar begeleid ik ook individuele kinderen. Ook geef ik trainingen rondom faalangst en geef de weerbaarheidstraining Rots & Water. Een afwisselende baan om mijzelf verder te ontwikkelen en een mooie toevoeging voor mijn taken bij SIEP!

Ik weet als geen ander hoe het is om ergens tegen aan te lopen. Ik help jouw kind graag om hier mee om te leren gaan en zich verder te ontwikkelen! 

Wat kan ik voor jullie betekenen?